behandeling kaaienpootjes botox kaaienppotjes

De vraag blijft altijd of cremes nou echt helpen tegen rimpels, of dat de greep naar injectables als Botox of fillers nou echt nodig zijn. Voor deze test heb ik twee soorten cremes gebruikt van het merk L’oreal om rimpels tegen te gaan.

De twee cremes zijn de revitalift filler en revitalift dagcreme. Deze cremes heb ik voor de afgelopen 3 maanden gebruikt om te kijken of het echt werkt om rimpels te verminderen. Voor mij beginnen er wat probleemzones te ontstaan op het bovenste gedeelte van het gelaat.

De crème voelt heerlijk aan in het gebruik en maakt de huid heerlijk zacht en voelt gehydrateerd aan. Een heerlijke basis om de dag te beginnen en tevens ook heerlijk om te gebruiken aan het einde van de dag voor het slapen gaan.

Conclusie: Het is een heerlijke crème, maakt de huid mooi soepel en zorgt dat de huid niet meer droog aanvoelt. Echter zijn niets te zien van het wegtrekken van de rimpels. Misschien moet het product langer gebruikt worden voor een goed resultaat, maar op dit moment kan ik niet concluderen dat het echt helpt tegen de rimpels op mijn voorhoofd en kraaienpootjes.

Dan de andere behandeling wat ik tocht wel erg spannend vond en dat was de behandeling met Botox. Hiervoor heb ik mezelf goed ingelezen alvorens ik de kliniek bezocht voor de daadwerkelijke behandeling. Na de intake kon ik meteen behandeld worden. In totaal werden er tal van prikjes gezet in mijn bovenste gedeelte van mijn gelaat. Het viel erg mee met de pijn van de prikjes, en ik stond zo weer buiten. Qua kosten was het een forse behandeling, 250 euro totaal voor 2 zones. De eerste dagen merkte ik weinig van de behandeling en was even bang dat de dosering misschien te laag was. Na 4 dagen merkte ik dag de spieren in mijn voorhoofd minder makkelijk te bewegen.

Conclusie: Na 7 dagen werkte de Botox optimaal en waren de grootste lijnen op mijn voorhoofd verdwenen en de kraaienpootjes een stuk zachter geworden. Een zeer geslaagde behandeling dus. De arts vertelde mij dat als ik de behandeling op tijd zou herhalen de intervallen van 3 maanden steeds verder opgerekt konden worden en ik uiteindelijk pas na 4 a 5 maanden weer terug hoefde te komen. Wat neerkomt op ongeveer 750 euro per jaar. Een flinke uitgave, maar zeker de moeite waard aangezien het resultaat er mag zijn!

Eindconclusie: De cremes van L’oreal werkten heerlijk als verfrissing voor de huid, maar ik zag geen echte verbetering in het verminderen van de rimpels wat erg jammer was. Daarentegen was de behandeling met Botox een dure behandeling maar zeer effectief. Toch kan ik me voorstellen dat de stap naar een Botoxkliniek best een stap is.

Maaike zal in een volgende blog terug gaan naar de kliniek om zich laten te behandelen aan haar lippen! Lees snel haar ervaringen in ons nieuwe blog!